Plativoo / Kompanije / JKP Čistoća Kraljevo

JKP Čistoća Kraljevo

JKP Čistoća Kraljevo

Status

U pregovorima
Putem ove stranice od kompanije JKP Čistoća Kraljevo možete zatražiti da njihove račune primate i kroz Plativoo platformu. Na taj način biće vam olakšan prijem, deljenje i plaćanje računa jer kroz Plativoo platformu sve to možete uraditi na jedan klik - bez stajanja u redovima na šalterima i pažljivog kucanja brojeva računa i poziva na broj putem e-bankinga.
Preduzeće JKP Čistoća Kraljevo je u procesu pregovora sa Plativoo platformom u cilju olakšanog prijema računa za svoje korisnike. Ukoliko želite da podržite nastojanje da račune ovog preduzeća primate i preko Plativoo aplikacije, kliknite na "Zatraži svoje e-račune" dugme a vaš zahtev će biti potvrda kompaniji da njeni korisnici žele da primaju račune putem Plativoo-a te ćete ubrzati proces.

Žička br.10v Kraljevo

036/362-202

http://www.jkpcistocakv.rs/

JKP „Čistoća“ Kraljevo je formirana 17.09.1954. godine, kada je Narodni odbor Gradske opštine tadašnjeg Rankovićeva doneo odluku o ”saobraženju” dotadašnje delatnosti komunalne uprave u privrednu organizaciju komunalnog karaktera sa nazivom: Komunalno preduzeće ”ČISTOĆA” Kraljevo. Novoosnovanom preduzeću su poverene sledeće delatnosti:

održavanje i korišćenje vodovoda; održavanje gradske kanalizacije; upravljanje i održavanje gradskih parkova i ostalih zelenih površina, ulica, trotoara, propusta, kejova, rasadnika, cvećara za potrebe parkova; korišćenje gradskog kupatila; upravljanje i održavanje gradskog groblja; rukovođenje i sprovođenje službe gradske čistoće; rukovođenje kafilerijskom službom; obavljanje raznih zidarskih usluga i manjih opravki stambenih zgrada; čišćenje jama i iznošenje fekalija i vršenje elektroinstalaterskih usluga. Praktično sve gradske komunalne službe bile su objedinjene u jednom preduzeću iz kojeg se kasnije pojedine izdvajaju i prerastaju u posebne radne organizacije, kao: ”Elektron”, ”Ibar”, ”Špedicija” i ”Vodovod”.

U momentu osnivanja, preduzeće raspolaže sa dva motorna vozila i par konjskih zaprega, za vodosnabdevanje grada se koristio bunar zvani ”Đeris” i bunar ”Staro strelište”, a za potrebe uređenja i održavanja gradskih zelenih površina, nefunkcionalan staklenik od 60m2 i tek formiran rasadnik. Preduzeće je u radnom odnosu imalo oko 70 radnika.

Sa rastom i razvojem grada, raslo je i razvijalo se naše preduzeće, koje se šezdesetih godina reorganizuje i učvršćuje sa tri osnovne delatnosti: ”Javna higijena”, ”Zelenilo” i ”Pogrebne usluge”.

Taj period postaje i prekretnica u razvoju preduzeća i njegovom osposobljavanju da adekvatno prati grad i njegove građane u narastajućoj potrebi komunalnog i ličnog standarda. U tom cilju nabavlja se odgovarajuća oprema i mehanizacija:

u 1963. godini prva cisterna za pranje ulica, u 1967. godini prvo specijalno vozilo za iznošenje smeća, a odmah zatim i mehanički ručni čistač, preteča današnjih autočistilica. Teški i vrlo često degradirani komunalni poslovi postaju humaniji, a manuelni rad do određenog stepena biva zamenjen mašinama. Uređuju se, opremaju i izgrađuju gradske zelene površine. Uređuje se i oprema gradsko groblje.

u 1971. godini, izgrađuju se poslovni objekti u Ribnici sa garažama, radionicom, garderobom i staklenikom površine 500m2, u kojem se proizvodi cveće, ne samo za potrebe uređenja grada, već i za tržište, pa se ubrzo otvara i prva prodavnica cveća. Po opštoj oceni, Kraljevo je u tom periodu jedan od najčistijih i najuređenijih gradova Srbije. ”Politika” od 13. avgusta 1971. godine objavljuje članak pod nazivom: ”UMIVENO KRALjEVO”, a ”Politika Ekspres” septembra 1965. godine piše: ”KRALjEVO, JEDAN OD NAJČISTIJIH NAŠIH GRADOVA”, po oceni domaćih i stranih turista.

Za postignute rezultate, ovo preduzeće je od strane SO Kraljevo, 29. novembra 1971. godine, proglašeno zaslužnom organizacijom, a Regionalna privredna komora mu 01.05.1972. godine, dodeljuje prvomajsku nagradu.

u 1973. godini dolazi do integracije komunalne privrede Kraljeva, pa ovo preduzeće u narednom periodu, sve do 1990. godine, posluje kao OOUR KRO ”Komuna”. I ovako organizovano preduzeće nastavlja uspešno poslovanje, zadržavajući razvojni kontinuitet. u 1980. godini izgrađuje se novih 2000m2 staklenika i intenzivira proizvodnja cveća i rasadnička proizvodnja. U ovoj oblasti se postiže puna afirmacija i uspešnost o čemu svedoče brojna priznanja sa jugoslovenskih i međunarodnih izložbi. 18.05.1990. godine, odlukom SO Kraljevo postojeći OOUR ”Čistoća” u sastavu KRO ”Komuna” organizuje se kao Javno komunalno preduzeće ”Čistoća” sa p.o. Kraljevo, koje i danas posluje pod tim nazivom. ”Čistoća” danas, sa poslovnim prostorom od 3000m2, rasadnikom od 5 hektara, voznim parkom od oko 30 specijalnih i drugih vozila, prodajnom trgovačkom mrežom od šest prodavnica, sopstvenom kotlarnicom i benzinskom pumpom, rekonstruisanim gradskim grobljem, sa novim lepo uređenim i opremljenim grobljem, sa 265 radnika u stalnom radnom odnosu, predstavlja savremen kolektiv sposoban da rešava brojne komunalne probleme grada.

Podržite Plativoo Kako da primate račune ove kompanije putem Plativoo platforme?

  1. Kliknite na dugme "Zatraži svoje e-račune
  2. Sa liste kompanija izaberite kompaniju sa kojom želite da se povežete
  3. Ukoliko je status kompanije "Aktivna", ubrzo posle verifikacije podataka ćete dobiti vaše račune. Ukoliko kompanija još uvek nije "aktivna", svakako podnesite zahtev za povezivanjem te će vaš zahtev ubrzati proces povezivanja kompanije i Plativoo aplikacije, otud ćete svoje račune dobiti odmah po povezivanju.

Deljenje računa

Prosledi svoje račune

Račune koje ste dobili putem Plativoo aplikacije sada možete podeliti sa članovima domaćinstva, prijateljima, partnerima ukoliko su i oni korisnici Plativoo aplikacije. Ukoliko nisu, pozovite ih da postanu.

Plaćanje računa

PlativooEMBEDED opcija

Plativoo tim aktivno radi na povezivanju Plativoo platforme sa e-banking aplikacijama domaćih banaka. Odmah po povezivanju, korisnici Plativoo-a će moći jednokratno da povežu svoju banku sa Plativoo platformom te će ubuduće svoje račune moći da plaćaju na klik dirketno sa svog računa.

Background Image