Plativoo / Plativoo-om protiv izvršitelja i Infostana

Plativoo-om protiv izvršitelja i Infostana

Utorak 13h popodne, neko zvoni na vrata. Otvaram, poštar - dobar dan, ja - dobar dan.(Radim od kuće te otud ja u 13h popodne kući) :) Poštar pita:

Utorak 13h popodne, neko zvoni na vrata. Otvaram, poštar - dobar dan, ja - dobar dan.(Radim od kuće te otud ja u 13h popodne kući) - Poštar pita:

  • Da li je tu gospođa (ime poznato autoru, zvaćemo je Sandra V.)?
  • Nije ja sam njen muž, recite šta treba?
  • Imate nalog za izvršenje, hoćete li da preuzmete i potpišete?
  • Nemam pojma o čemu se radi, ček da pozovem ženu pliz!?
  • Halo ljubavi!? Stigo neki nalog za izvršenje, imaš li pojma o čemu je reč?
  • Ej imam, uzmi slobodno reći ću ti posle o čemu se radi.
  • OK. Potpišem, uzmem, poštar kaže hvala, doviđenja, prijatno.

Otvorim kovertu - kad ono račun od strane izvršitelja na 10.000 din. Malo li je na ovu skupoću. Pozovem ženu da mi pojasni. Elem.

Kasnila je sa plaćanjem računa za Infostan, račun je došao do 16.000 din te je Infostan poslao opomenu pred prinudnu naplatu. Ona je opomenu shvatila ozbiljno, otišla do banke i uplatila to zaostalo dugovanje. MEĐUTIM.

Kada se pošalje opomena pred prinudnu naplatu, to duženje se sada prebacuje na poseban poziv na broj i poziv na broj sa računa za koje ste dužni nije isti. Sandra V. to nije znala, otišla je u banku i jednostavno platila račune. I šta se desilo? https://www.infostan.rs/sr/prinudna-naplata

Zbog takvog sistema, stari računi nisu bili plaćeni te smo u Infostanu imali dug od 16.000 dinara dok smo u isto vreme bili i u pretplati od 16.000 dinara! Da ne bi sve ostalo samo “Zona sumraka” već da bi preraslo u tragikomediju, na tih 16.000 dinara duga stiže i 10.000 dinara duga za izvršitelja koji juri taj dug iako smo kod Infostana u dugu i u pretplati u isto vreme.

Kako se tragikomična zona sumraka završila? Tako što smo se nagodili sa izvršiteljem da mu plaćamo na rate dok smo u isto vreme gubili vreme da objasnimo Infostan službi da smo u dugovanju i pretplati!

Da smo tad koristili Plativoo, ne bi došli u situaciju da se zahvaljujemo izvršitelju jer nam je dozvolio da mu njegovu “uslugu” plaćamo na rate.