Pre više od godinu dana JKP”Vodovod “ iz Sremske Mitrovice i Plativoo su potpisali ugovor o saradnji. Na taj način JKP”Vodovod” je OMOGUĆIO SVIM SVOJIM KORISNICIMA(koji tako izaberu) da PLAĆAJU SVOJE RAČUNE PREKO INTERNETA. Plaćanje računa putem Interneta je moguće zahvaljući inovativnoj web platformi Plativoo - jedinstvenom digitalnom sandučetu za sve vaše račune. Za ovih godinu dana više hiljada građana Sremske Mitorvice je izabralo da plaća račune putem Plativoo-a i do sada nismo imali ni jednu zamerku od strane korisnika na naš rad!

Da li je Plativoo BESPLATAN za korišćenje?

Da, Plativoo je besplatan za korišćenje, ali ukoliko želite da primate račune ovim putem, morate se prvo registrovati na platformu. Mi smo za sve nove korisnike spremili i jedan kraći video klip u kome Đorđe Cvetković(CEO Plativoo-a) detaljno objašnjava ne samo proces registracije već i sve mogućnosti platforme, kao i kako “digitalizovati svoj račun”.

Šta je Plativoo?

Plativoo je zamišljen kao digitalno sanduče za sve vaše račune. To znači da, ukoliko to želite, svi vaši računi mogu da budu u digitalnom obliku a vi ćete ih plaćati putem Interneta (korišćenjem kreditne kartice) iz udobnosti svoga doma. 
Jednom kada se registrujete na Plativoo i izaberete da na ovaj način primate i plaćate račune, više vam isti NEĆE stizati u vaše poštansko sanduče, već samo i isključivo na Plativoo. To znači da ćete na Plativoo-u imati celokupnu arhivu vaših računa koju ćete izuzetno lako moći da pretražite i uvek vidite šta ste platili a šta ne.
U ovom trenutku Plativoo pored JKP Vodovod podržava još nekoliko kompanija (Madnet iz Pančeva naprimer), a u pregovorima smo sa velikim domaćim telekom operaterima i pružaocima raznih drugih usluga.

Kako radi Plativoo?

Jednom kada se registrujete, potrebno je da izaberete JKP ”Vodovod” iz ponuđenog menija i zatražite digitalizaciju vašeg računa. Nakon što vam JKP “Vodovod” odobri plaćanje računa putem Plativoo-a, svaki sledeći mesec vaš račun će stizati na našu platformu umesto u vaše poštansko sanduče. Kada račun stigne dovoljno je kliknuti “plati” i ukucati podatke sa vaše kreditne kartice. Ali ukoliko recimo nemate para na kartici, račun možete odštampati i platiti kao i do sada, na šalteru banke ili pošte.
Ukoliko vam nešto nije jasno mi vam savetujemo da pogledate video koji će vas provesti korak po korak korz celu proceduru ili možete posetiti najčešće postavljanja pitanja.

Koliko je Plativoo siguran?

Web Platforma Plativoo je zaštićena najsavremnijim tehnologijama koje primenjuju i sve strane kompanije. Mi koristimo SSL enkripciju za razmenu podataka tako da je šansa od hakerskog upada svedena na minimum. Samo plaćanje račune se radi putem AllSecure servisa, koji je u potpunosti nezavistan od Plativoo sistema i zadovoljava sve standarde koje je propisala Narodna banka Srbije za poslovanje sa karticama. AllSecure uspešno posluje na tržištu Srbije duže od 10 godina, a ukoliko ste plaćali karticom u nekoj trgovini, onda ste sigurno koristili neki od njihovih POS terminala.

Plativoo u medijima

Plativoo platforma je izuzetno inovativna, a opet jednostavna za korišćenje, pa je to izazvalo radoznalost medija. O potpisivanju ugovora sa JKP ”Vodovod” su izvestili kako lokalni mediji (Sremske Novine, Sremske Vesti) tako i RTV Vojvodina, koja je na tu temu napravila posebna prilog.

Pored toga Plativoo je na Generator.rs takmičenju uspeo da osvoji specijalnu nagradu Vip-a za tehnološku inovaciju o čemu je i Blic izvestio u svom online izdanju. Na nedavno održanom takmičenju Delta Holding inkubatora, Plativoo se plasirao u samu završnicu takmičenja. Sve ovo jasno govori da su i mediji i stručna zajednica prepoznali kvalitet ove platforme.

BRZO, BESPLATNO, JEDNOSTAVNO, SIGURNO

Plaćanje račune je obaveza koju niko ne voli. Mi smo se potrudili da bar ne morate da čekate u redu, te da račun možete platiti sa bilo kod mesta na zemljinoj kugli. Registrujete se na Plativoo i uverite se i sami kako je jednostavno plaćanje računa.