Ponekad se tako i desi, ali najčešće osobe ispred vas imaju gomilu pitanja, na stotine dokumenata da potpišu ili nekih obrazaca da popune… A vi? Vi počinjete prvo lagano da se znojite, malo od kaputa i šala, malo od nervoze, i taman kada se ponadate, sledeći izvadi iz torbe hrpu nekih papira i udubi se u razgovor sa šalterskom službenicom. 20 minuta kasnije vi ste žedni, znojavi, nervozni i spremni na sve samo da platite račun i izađete napolje  Naravno ima ovde pomalo karikiranja, ali ovakve situacije nisu tako daleko od stvarnosti.

 

Već vidim pitanje – pa dobro pametnjakoviću, kako da plaćamo račune onda? Odgovor je jednostavan – Plativoo prvo besplatno digitalno sanduče za sve vaše račune. Plativoo funkcioniše već 6 meseci na području opštine Sremska Mitrovica, i nudi građanima mogućnost da digitalizuju svoj račun za vodu. To znači da račun za vodu JKP "Vodovod" ne morate više ići u banku ili poštu da platite račun, već to možete obaviti iz udobnosti vašeg doma, putem interneta.

Plativoo je izuzetno jednostavan za korišćenje. Prvo morate da se registrujete tako što ćete ili upisati vaše e-mail i lične podatke, ili iskoristiti neki od naloga na društvenim mrežama (Plativoo podržava Facebook, Twitter i Google +). Ono što je izuzetno bitno napomenuti je da morate upisati tačne podatke za nosioca računa pošto moraju da se poklapaju sa onima u registru JKP "Vodovod". Iako je sama registracija jednostavna, mi smo za vas spremili poseban video klip koji vam detaljno objašnjava ceo proces, zatim kako izabrati kompanije čiji račun želite da primite i naravno plaćanje istog.

Koje su to još prednosti Plativoo-a osim što ne čekate u redu!? Pa već smo rekli da je Plativoo – prvo besplatno digitalno sanduče za sve vaše račune. To znači da ćete na jednom mestu imati kompletnu arhivu svih vaših računa i moći veoma lako da znate šta je plaćeno, a šta nije.
Pored plaćanja i arhive, tu je i mogućnost deljenja računa, koja može biti interesantna osobama koji izdaju svoje stanove ili onima koji su na privremenom radu u inostranstvu. Naime, kada se registrujete Plativoo vas pita da li ste vlasnik računa ili korisnik računa. Vlasnik računa u svakom trenutku može dati dozvolu drugom korisniku da plaća njegov račun. Na taj način, recimo ukoliko izdajete stan, uvek možete znati kada su vaši stanari platili komunalije ili druge račune.
Iako je Plativoo u povoju, do sada smo dobili samo pozitivne kritike i  priznanja od strane medija i stručne javnosti. Veliki broj portala u Sremskoj Mitrovici (Sremske Novine, Sremske Vesti) su odmah prepoznali značaj Plativoo-a, a ne treba zaboraviti ni prilog RTV Vojvodine.

Takođe moramo pomenuti predstavljanje na Blic.rs koje smo imali u okviru takmičenja Generator.rs. Nama je posebno draga i nagrada za inovacije od strane Vip-a, koju smo osvojili na pomenutom takmičenju Generator.rs.

Pa ukoliko ne želite da se znojite i nervirate po redovima, mi vam savetujemo da probate Plativoo – prvo besplatno digitalno sanduče za sve vaše račune!