Opšte je poznato da je danas na Internetu moguće kupiti sve, od igle do lokomotive, a da li ste znali da je sada moguće primiti i plaćati račune? Građani Sremske Mitrovice već 5 meseci mogu da plaćaju račun za vodu preko Interneta, koristeći servis Plativoo.
Plativoo je jedinstveni proizvod na tržištu Srbije, prvo digitalno sanduče za sve vaše račune, koje vam omogućava da primite, platite i pohranite bilo koji račun od bilo koje kompanije, sa kojom Plativoo ima ugovor o saradnji naravno. 
Šta ovo znači za građane Sremske Mitrovice? Pa ukoliko ste priključeni na JKP” Vodovod” sada imate mogućnost da račun za vodu platite putem Internerta sa dva klika mišem, i na taj način izbegnete čekanje u redovima, gužve ispred šaltera i druge slične pojave na koje smo navikli po bankam i poštama.
Registracija na platformu je izuzetno jednostavna, ali vam skrećemo pažnju da treba da popunite tačno tražene podatke, da ne bi došlo do problema tokom verifikacije. Na našem YouTube kanalu se nalazi video u kome je detaljno objašnjen proces registracije, izbora kompanije čije račune želite da primate putem Plativoo servisa, kao i njihovo plaćanje.

Plativoo je izuzetno jednostavan za korišćenje, u šta se uverilo i nekoliko hiljada korisnika koji su se do sada registrovali na platformu i redovno koriste istu za plaćanje računa. Jako je bitno napomenuti da jednom kada “digitalizujete” svoj račun, tj izabere da isti primate preko Plativoo-a, nećete više dobijati papirnu verziju već samo elektronsku.
Na početku teksta smo pomenuli tradicionalno nepoverenje građanja prema plaćanju putem Interneta. Zato želimo posebno da  istaknemo sledeću činjenicu - Svi vaši podatci su zaštićeni najačim stepenom enkripcije i u potpunosti su bezbedni. Takođe Plativoo na svom serveru NE DRŽI podatke vezane za kreditne kartice. Uslugu procesuiranja uplata obavlja kompanija AllSecure, koja na tržištu Srbije posluje preko 10 godina i imam izuzetnu reputaciju kada je ova oblast u pitanju. AllSecure koristi poptpuno integrisanu platformu koja podržava sve domaće i međunarodne standarde o plaćanju, kao i sve bezbedonosne protokle vezane za skadlištenje podataka i transkascija. Na taj način čak i ako neko uspe da provali vaše korisničko ime ili lozinku moći će samo da vidi koje ste račune platili i ništa više.
Početak rada Plativoo servisa su propratili svi mediji u Sremskoj Mitrovici (Sremske Novine, Sremske Vesti, Sremskomitrovački portal) bilo kroz tekstove ili video priloge, a veliki broj njih je stavio akcenat na jednostavnost korišćenja i uštedu vremena koje korisnik ostvaruje. Ono što mi želimo da istaknemo je i pozitivan uticaj na čovekovu okolinu pošto se digitalizacijom gubi potreba za štampanjem računa.
Značaj Plativoo prepoznat je i od strane domaćih finanskih institucija pa smo izbaranu među 40 najboljih startapa na konkursu Generetor.rs. Koliko je ova ideja interesantna, najbolje se vidi po broju glasova (preko 2000) koje smo dobili u toku proteklih 15 dana iako nismo organizovali nikakvu medijsku kampanju.
Plativoo - prvo digitalno sanduče za sve vaše račune, vam omogućava da brzo, sigurno i lako platite vaš račun za vodu putem Interneta.